Client Secret Value vervangen

Microsoft heeft ingesteld dat de Client Secret Values vanuit Azure maximaal 2 jaar geldig zijn. Om ervoor te zorgen dat de applicaties de mailbox blijven uitlezen, moeten deze codes elke twee jaar worden vernieuwd.

Wanneer een Client Secret Value verloopt, resulteert dit in het niet uitlezen van de mailbox, waarbij de e-mails in de importmap blijven staan.

Vraag uw IT-afdeling om dit te controleren in Azure.

Hier is een beknopte handleiding om dit te vernieuwen:

1. Log in op het Azure-portal via https://portal.azure.com.
  2. Gebruik de juiste referenties en ga naar de 'Azure Active Directory'-service.
  3. Klik in het Azure Active Directory-dashboard op 'App-registraties' in de zijbalk.
  4. Zoek en selecteer de applicatie waarvoor je de Client Secret wilt vernieuwen.
  5. Kies de optie 'Certificaten & geheimen' in het menu van de geselecteerde applicatie.
  6. Zoek het specifieke geheim dat je wilt vernieuwen.
  7. Klik op het geheim en selecteer 'Vernieuwen' of 'Nieuw geheim (Client Secret) genereren'. Gelieve deze sleutel met onze support te delen, zodat wij deze voor u kunnen wijzigen.
  8. Geef een beschrijving in voor het nieuwe geheim en kies de duur van de geldigheid.
  9. Sla de wijzigingen op.
  10. Verwijder het oude geheim (optioneel)

(De Client Secret Value (geheim) is te herkennen aan een ~ in de regel.)

Als je zeker weet dat alle toepassingen zijn bijgewerkt met het nieuwe geheim, kun je overwegen het oude geheim te verwijderen om mogelijke beveiligingsrisico's te minimaliseren.