Technische Vereisten Easy Invoice

Deze pagina beschrijft de technische vereisten die nodig zijn voor de implementatie van de Easy Systems software.

De belangrijkste zaken die vooraf geregeld moeten worden, zodat Easy Systems kan starten met de installatiewerkzaamheden van het project, zijn:

• Levering van een webapplicatieserver inclusief IIS
  • Opzetten van een aparte Microsoft SQL database server

Verder is er voldoende geheugen om de databases en applicatieservices te kunnen draaien benodigd. De server moet ten minste 16 GB geheugen bevatten, of ten minste 8 GB geheugen in een aparte serveromgeving (applicatie/database).

Enterprise Class SAS/SCSI/SSD harde schijven hebben de voorkeur.

In configuraties met meerdere servers is een netwerk van 1 GB of sneller tussen de servers vereist.

Voor alle toepassingen is een Microsoft SQL Server vereist. MS SQL Server is verkrijgbaar in verschillende versies, elk met een eigen licentiemodel. Raadpleeg de SQL Server Licensing Datasheet van Microsoft voor meer informatie over het licentiemodel.

Back-Ups

Easy Systems is niet verantwoordelijk voor het opzetten van een back-up routine voor de applicatiesoftware en/of de databases. In alle gevallen moet dit worden beheerd door de klant.

Versies

3.7

Besturingssysteem: Windows Server 2012, 2016, 2019, 2022
Microsoft SQL Server:2012, 2014, 2016, 2017, 2019, 2022
.NET Framework:4.7.2

3.6

Besturingssysteem:   Windows Server 2012, 2016, 2019
Microsoft SQL Server:2012, 2014, 2016, 2017
.NET Framework: 4.7.2

3.5

Besturingssysteem: Windows Server 2008R2, 2012, 2016
Microsoft SQL Server:2008R2, 2012, 2016
.NET Framework:4.5.2

CPU

• Applicatie server: 2 GHz of sneller met 2 cores
  • Andere servers: 2GHzof sneller

SQL Server

• SQL Mixed Authentication
  • Schijf ruimte: 20 GB / 20.000 facturen + extra schijf ruimte voor backups

RAM

• Op z'n minst 8 GB

Schijf ruimte

• Installatie Bestanden: 3 GB

Browsers

• Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Microsoft Edge

Andere vereisten

• Internet Information Services (IIS) 7 of hoger
  • SMTP credentials, inclusief server, port en of een SSL is vereist.
  • Aparte Servers voor MS SQL en de Easy Invoice Applicaties*

Installatie Vereisten

Easy Systems moet beschikken over:

• De mogelijkheid om installatiebestanden over te zetten naar de serveromgeving
  • De mogelijkheid om op afstand in te loggen op de serveromgeving
  • Lokale beheerdersrechten op de Windows serveromgeving om de installatie uit te voeren
  • SQL Management Studio om toegang te krijgen tot de database
  • Rechten binnen de SQL-instantie om databases aan te maken
  • De mogelijkheid om rollen/functies toe te voegen op de Windows Server

* Wij adviseren sterk om voor de applicatie(s) en database(s) aparte servers op te zetten i.v.m. resource verdeling en opslag. Mocht u dit wel samen op één server willen, dan is dit ook mogelijk. Let hierbij wel op dat de vereisten dan dubbelop gelden.