De meerwaarde van een test omgeving

Easy Systems heeft als uitgangspunt dat bij migraties/upgrades naar een nieuwe versie/aanpassing, van zowel onze applicaties als die van uw ERP/financiële applicatie(s), er een test omgeving aanwezig is om voor het in productie nemen dit goed te kunnen testen. Dit geldt zowel voor de applicaties die Easy Systems biedt als uw ERP/financiële applicatie.

We vragen hier uw aandacht voor, omdat het voorkomt dat we aanpassingen in een productieomgeving doen bij gebrek aan een test omgeving. Helaas komt het dan voor dat u als klant dan in een productie omgeving problemen ondervindt die blokkerend zijn. Wij en de leverancier van uw ERP/financiële applicatie moeten dan snel aanpassingen doen om de productieomgeving op orde te krijgen, wat niet is opgenomen in de werkzaamheden van de consultant.

Veelal straalt dit negatief af op de leveranciers van de software en we willen dit graag voorkomen. Door gebruik te maken van een test omgeving voorkomen we dit en bent u er zeker van dat de oplossing werkt als het in productie wordt genomen.

1. Een testomgeving biedt een veilige ruimte om nieuwe functies en updates te evalueren zonder het risico van schade aan de live omgeving of het verlies van echte gegevens.
  2. Een goed opgezet testomgeving kan de productieomgeving nauwkeurig nabootsen, waardoor de prestaties en het gedrag van de software onder ‘echte’ omstandigheden geëvalueerd kunnen worden. Een testomgeving van uw ERP/financiële applicatie is daardoor ook van groot belang.
  3. In een testomgeving kunnen eindgebruikers de software testen om te verifiëren of deze voldoet aan hun behoeften en verwachtingen voordat deze officieel wordt uitgerold.
  4. Nieuwe configuraties en integraties met andere systemen kunnen eerst in een testomgeving worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat ze correct functioneren en geen negatieve invloed hebben op bestaande systemen.

Door een testomgeving te gebruiken, kunnen wij gezamenlijk met u de betrouwbaarheid en stabiliteit van onze software gekoppeld aan die van uw ERP/financiële applicatie aanzienlijk verbeteren en zorgen voor een soepele overgang naar productie bij migraties/updates.