ImageCapture installeren bij een gebruiker

Het is mogelijk om ImageCapture te installeren op meerdere apparaten zodat meerdere gebruikers hier gebruik van kunnen maken op hun eigen laptop.

Hiervoor hebben we een download mapje staan waarin het uitvoer bestand staat en een README tekst bestand.

Stappenplan:

1. Op de applicatieserver waar de originele ImageCapture-installatie is geïnstalleerd, kunt u onder '\EasySystems\ImageCapture\Download' een .exe-bestand vinden met het installatiebestand voor ImageCapture.
  2. Kopieer het betreffende bestand naar de pc/laptop van de eindgebruiker en voer het uit. In de stappen die u moet volgen, hoeft u geen specifieke instellingen te selecteren en kunt u doorgaan met klikken.
  3. Zodra de installatie is voltooid, moet er nog één instelling worden geconfigureerd zodat de gebruiker gebruik kan maken van ImageCapture.
  4. Open de ImageCapture Manager op de pc/laptop van de gebruiker. (U hoeft voor deze stap geen beheerder te zijn in ImageCapture).
  5. Sluit het inlogscherm en navigeer naar: Tools > Options > Machine.
    Onder 'Options' is het tabblad 'Machine' geopend.
  6. In het tabblad 'Machine' staat een pad zijn met een verwijzing naar een configuratiebestand dat op de applicatieserver staat.
  7. Het pad kunt u vinden door ImageCapture op de applicatieserver te openen. Navigeer ook hier naar Tools > Options > Machine en kopieer het pad dat hierin staat naar dat van de gebruiker. Dit pad moet er ongeveer zo uitzien:
    \\{Server}\ImageCapture\Config... of \{Server}\ImageCapture$\Config\...ini.
    (U kunt dit pad ook achterhalen door bij een bestaande gebruiker deze op te halen in de ImageCapture Admin)
    Als dit niet het geval is, kunt u ons bij support vragen om ondersteuning. Wij kunnen dit pad dan voor u instellen.
  8. Plaats het gekopieerde pad in de manager bij de gebruiker en klik op 'OK'.
  9. De installatie is voltooid, en de gebruiker kan vanaf nu gebruik maken van ImageCapture.