FlexiCapture - Could not export to 'Export Easy Invoice C sharp' because Unable to export a document with rule errors

Soms komt het voor dat uw facturen in FlexiCapture in de klasse 'Exceptions' vallen. Vaak kunt u dan een melding verwachten zoals:

"Could not export to 'Export Easy Invoice C sharp' because Unable to export a document with rule errors".


Dit kan voorkomen bij facturen waarbij FlexiCapture de factuur niet herkent, wanneer er een technische fout optreedt, of bij het afgaan van een regelvalidatie.

Een factuur met deze error.

Deze melding wordt standaard weergegeven wanneer er een validatie is geactiveerd. Dit kan een validatie zijn op de crediteur die niet correct is herkend of op een bedrag dat niet juist is genoteerd in de regel, bijvoorbeeld.

Om te achterhalen welke validatie daadwerkelijk is geactiveerd, kunt u het beste de melding rechts onderin uw scherm bekijken. Naast de bovenstaande foutmelding zal er ook een melding beschikbaar zijn met betrekking tot de specifieke validatie die is geactiveerd.

Punt 1

De Foutmelding

Punt 2 

De status van de factuur en de omschrijving van de validatiefout.

In het bovenstaande voorbeeld is de status: 'Rejected', en de omschrijving van het probleem is 'Invoice date is required'.

Punt 3 

Een overzicht van alle validaties en/of waarschuwingen die hebben geleid tot de foutmelding bij punt 1.  In dit lijstje staan de validaties en een beschrijving van het probleem. In het voorbeeld ontbreken de volgende zaken:

  • Er ontbreekt een factuurnummer (Invoice Number)
  • Er ontbreekt een factuurdatum (Invoice Date)

(Zie punt 4)

Geel: Waarschuwing

Rood: Afgekeurde waarde

Als de ingevulde waarden correct zijn, kunt u de waarschuwing negeren. Als het een validatie betreft, kan deze niet worden genegeerd.

Als de ingevulde waarden onjuist zijn, pas deze dan aan volgens de juiste gegevens.

Bekijk de weergegeven icoontjes om het aantal waarschuwingen en afgekeurde waarden te identificeren.


Factuur doorzetten naar Easy Invoice

Na het corrigeren van alle meldingen kan de factuur opnieuw worden aangeboden voor validatie, inclusief de export naar Easy Invoice.

Om de factuur te valideren, volgt u deze stappen:

1. Verwijder de melding "Could not export to 'Export Easy Invoice C sharp' because Unable to export a document with rule errors".  Deze kunt u rechts bovenin uw scherm verwijderen. (Punt 1)

De foutmelding.

2. De knop 'Check Rules' zal nu beschikbaar zijn, en u kunt deze nu selecteren om de factuur opnieuw te valideren.

Als er toch enkele zaken niet juist zijn, corrigeer deze en volg deze stappen opnieuw totdat de factuur nu als 'Valide' wordt beschouwd.

3. Druk ten slotte op het groene vinkje 'Complete Task'.

De factuur wordt nu doorgestuurd naar Easy Invoice.