Credit Card Transactie Import

In dit artikel kunt u korte omschrijving vinden over de Credit Card Transactie import in Easy1* Expense en hoe dit te werk gaat. Als financieel medewerker kunt u deze importeren in het Expense portaal , door deze aan te bieden in een .csv-bestand.Deze import kunt u vinden onder: Financial Employee > Creditcards > Credit Card Transactie-imports.

CreditCards > Credit Card Transactie-imports

Knop voor het importeren van transacties

In dit venster kunt u het .csv-bestand uploaden door op 'Verkennen' te klikken of door het bestand naar het scherm te slepen:

In dit venster kunt u het .csv-bestand uploaden door op 'Verkennen' te klikken of door het bestand naar het scherm te slepen:

Zodra u een .csv-bestand heeft geselecteerd, wordt de knop 'Gegevens ophalen' beschikbaar:

Zodra u een .csv-bestand heeft geselecteerd, wordt de knop 'Gegevens ophalen' beschikbaar:

Kolommen markeren

Als er geen fouten in de structuur van het .csv-bestand zitten, belandt u in het scherm waarin de kolommen kunnen worden gekoppeld aan velden in Easy1 Expense**.

1. Begin met het selecteren van de datumnotering.
  2. Vervolgens koppelt u (in ieder geval alle verplichte) velden aan de bijbehorende kolommen. Easy1 Expense doet in eerste instantie een voorstel op basis van vooronderzoek en standaarden, maar het kan goed zijn dat nog niet alle velden automatisch toegewezen kunnen worden.
  3. Sleep dan (in ieder geval de verplichte) velden naar de juiste kolommen.
  4. Zodra alle kolommen zijn gemarkeerd, kan de periode geïmporteerd worden.

Zodra alle transacties succesvol zijn ingelezen, krijgt u een overzicht te zien met het aantal ingeladen transacties en het totaalbedrag. Druk nu op ‘Importeren’. De transacties worden nu in een periode geplaatst onder “Creditcard Transacties”.

Credit/Debit

De creditcard transactie bestanden worden op een gevarieerde wijze verleend door de verschillende banken. Credit/Debit transacties worden in de meeste gevallen onderscheiden door positieve bedragen of negatieve bedragen.

Als dat bij uw transacties regels in het .csv bestand ook het geval is, dan zal uw import overzicht er als volgt uitzien:

Mochten alle Credit/Debit regels als positief of negatief bedrag naar voren komen, dan zal er nog wat anders ingesteld moeten worden in het importeer scherm, om ervoor te zorgen dat dit goed terug komt in de transacties in Expense. Meer hierover leest u in artikel:

Credit Card Transactie Import Credit/Debit

* Easy1 Expense is de vernieuwde term voor wat we eerst benoemde als Easy Expense Next, meer over Easy1 kunt u hier vinden.

* Mocht het .csv bestand niet correct zijn, dan krijgt u een error bij het importeren. Voor meer informatie over mogelijke error meldingen, zie artikel: Credit Card Transactie Import Mislukt