Circulatie sjablonen

Naast het bekijken en instellen van de ontvangers van de factuur, is het ook mogelijk om een sjabloon te gebruiken voor de circulatie. Met behulp van het sjabloon kunt u enkele processen automatiseren. Er zijn standaard twee mogelijkheden beschikbaar hierin:

1. Flow op basis van vorige factuur van dezelfde crediteur:

Hiermee kunt u het ingestelde circulatieproces overnemen voor een andere factuur met dezelfde crediteur. Dit moet per crediteur worden ingesteld.

2. Flow o.b.v. EasyFlow:

Als u gebruik maakt van een EasyFlow (Procuratieschema), dan is het van belang dat deze sjabloon regel is ingesteld op 'Administratie'. Hier hoeft u niets in te doen, tenzij u gebruik maakt van een nieuwe administratie in de EasyFlow.


Het sjabloon 'Flow o.b.v. EasyFlow' is ingesteld op 'administratie'.

Eenmalig of standaard toepassen van de sjablonen

Om eenmalig een sjabloon te gebruiken, klikt u op de omschrijving van het sjabloon. Het voorstel wordt vervolgens direct teruggegeven met de gevonden 'ontvangers' van het specifieke sjabloon.

Naast deze handmatige actie kunt u er ook voor kiezen om een bepaald sjabloon als 'standaard' in te stellen. Hierdoor wordt bij het openen van het 'circulatie' scherm altijd het voorstel van 'Ontvangers' gebaseerd op het sjabloon. Dit stelt u in door in de kolom 'Standaard' de optie 'Administratie' of 'Crediteuren' te selecteren. (Geldig voor alle facturen van de betreffende administratie of geldig voor alle facturen van dezelfde crediteur).


Let op! Voeg niet te veel sjablonen toe aan het proces, omdat dit het proces onoverzichtelijk kan maken. Mocht u hier wel behoefte aan hebben dan raden wij het gebruik van de EasyFlow aan. 

Het is niet mogelijk om beide sjablonen naast elkaar te gebruiken.