Vergrendelde facturen vrijgeven

Het gebeurt u vast wel eens, u opent een factuur en deze blijkt door een collega "locked" te zijn. Easy Invoice plaatst deze lock op facturen om te voorkomen dat twee mensen tegelijk een factuur bewerken. Wanneer u een factuur snel moet aanpassen of raadplegen is het mogelijk om andere gebruikers uit deze factuur te forceren en deze "lock" over te nemen. Om deze stappen uit te voeren heeft u de rol "functioneel beheerder" nodig binnen Easy Invoice.

De lock vrijgeven

Om de factuur over te nemen moeten we eerst de bestaande lock verwijderen. Hiervoor gaan we in Easy Invoice naar "Beheer", vervolgens naar "Geavanceerd". Klik daarna op "Blokkeringen opheffen".

Met de pijltoets naast "Gebruiker" opent u de lijst met actieve factuur-locks. Klik hier op de gebruiker waarvan u de lock(s) wilt verwijderen en klik op "Vrijgeven".

Nu kunnen we teruggaan naar de specifieke factuur om onze bewerkingen uit te voeren. Als u de factuur nog open heeft staan met de lock melding, klik dan even op F5 of ververs uw browser.