Licentie toevoegen in Easy Invoice

Dit is een handleiding voor klanten die hun Easy Invoice-applicatie op een interne server hebben geïnstalleerd en een nieuwe licentie hebben aangevraagd. De stappen hieronder beschrijven hoe u de nieuwe licentie kunt plaatsen.

Opmerking: Deze handleiding is niet van toepassing op cloud klanten*.

In het ontvangen .zip-bestand vindt u een nieuwe licentie die bijvoorbeeld het aantal gebruikers of administraties binnen Easy Invoice kan verhogen. De licentie is een .dat-bestand en moet de oude licentie vervangen die momenteel in gebruik is.

1. Navigeer op de Easy Invoice applicatie server naar de 'Easy Systems' folder (vaak te vinden op schijf C:\ of D:\).
  2. Download het .zip bestand met de nieuwe licentie uit Gemini en plaats dit in de Easy Systems\_install folder.
  3. Pak het .zip bestand uit zodat het .dat bestand (de licentie) vrijkomt.
  4. In \Easy Systems\Easy Invoice\Client\Web\Bin staat ergens tussen alle bestanden een license.dat bestand. Dit is de licentie die nu in gebruik is.
  5. Verplaats/ knip (niet kopiëren) dit bestand naar \Easy Systems\_backup en voeg de datum toe aan de naam van het verplaatste bestand. (Bijvoorbeeld: license_161222.dat)
    (Let op! Het is dus niet de bedoeling dat deze blijft staan in \Easy Systems\Easy Invoice\Client\Web\Bin, want dan krijgt u conflict met de nieuwe licentie)
  6. Kopieer vanuit de \Easy Systems\_install folder het nieuwe licentie bestand en plaatst deze in de folder waar u de oude uit heeft verwijderd.
  7. Check in de applicatie van Easy Invoice of de nieuwe gebruikers en/of administraties erbij staan. Dit kan binnen Easy Invoice onder het knopje 'Beheer' → Info. Bij gebruikers en/of administraties zou het juiste aantal moeten staan, o.b.v. de hoeveelheid die is aangevraagd.

Rechts bovenin de navigatiebalk is 'beheer' geselecteerd. In de balk hieronder is 'info' geselecteerd. Op het scherm is nu aan de linkerkant 'licentiegegevens' zichtbaar. Een stuk daaronder is te zien dat de licenties zijn toegevoegd

* Weet u niet of u een cloud klant bent? Lees hier dan meer over op onze pagina: ben ik een cloud klant?