ImageCapture Factuur Import

In dit artikel kunt u terugvinden hoe de (handmatige) import verloopt in ImageCapture en wat de bijbehorende opties inhouden.

In dit artikel kunt u terugvinden hoe de (handmatige) import verloopt in ImageCapture en wat de bijbehorende opties inhouden.

Handmatige Import

Bij handmatig importeren van facturen zal de bovenste status 'Importeren' van toepassing zijn. Als u tweemaal klikt op de balk zal het volgende scherm openen:

Import: Met deze knop importeert u alle facturen die klaar staan in de folder (deze zijn hier ingeladen vanuit de mailbox) Open: Hiermee kunt u zelf naar een folder navigeren en een factuur selecteren die geïmporteerd moet worden. Let op! Maakt u gebruik van meerdere administraties en bent u gewend dat facturen automatisch al de juiste administratie toegewezen krijgen, dan kan deze optie mogelijk voor problemen zorgen. De import knop is vaak de veilige keus.  Save & Next: Zodra u de facturen handmatig geïmporteerd heeft kunt u met deze optie de facturen doorzetten naar de herkenning. De facturen worden dan afgelezen en de velden worden aangevuld met de afgelezen gegevens. Previously Imported: Mocht u facturen handmatig geïmporteerd hebben maar nog niet verder verwerkt, dan kunt u de facturen terugvinden onder deze optie.  Stop: Hiermee stopt u het proces en gaat u terug naar het begin scherm.

1. Import: Met deze knop importeert u alle facturen die klaar staan in de folder (deze zijn hier ingeladen vanuit de mailbox)
  2. Open: Hiermee kunt u zelf naar een folder navigeren en een factuur selecteren die geïmporteerd moet worden. Let op! Maakt u gebruik van meerdere administraties en bent u gewend dat facturen automatisch al de juiste administratie toegewezen krijgen, dan kan deze optie mogelijk voor problemen zorgen. De import knop is vaak de veilige keus.
  3. Save & Next: Zodra u de facturen handmatig geïmporteerd heeft kunt u met deze optie de facturen doorzetten naar de herkenning. De facturen worden dan afgelezen en de velden worden aangevuld met de afgelezen gegevens.
  4. Previously Imported: Mocht u facturen handmatig geïmporteerd hebben maar nog niet verder verwerkt, dan kunt u de facturen terugvinden onder deze optie.
  5. Stop: Hiermee stopt u het proces en gaat u terug naar het begin scherm.

Automatische Import

Het is ook mogelijk om in te stellen dat de facturen uit de folder/mailbox automatisch geïmporteerd en verwerkt worden in ImageCapture. Dit kan meerdere handmatige acties besparen en uw facturatie process versnellen.

Mocht het voorkomen dat deze automatische import opeens niet meer werkzaam is dan zal kan het zijn dat er een windows service taak op de applicatie server niet op actief staat. Dit kan uw IT vaak simpelweg weer activeren door de taak 'ImageCapture Client Service' te starten.

Meer weten over hoe u uw geïmporteerde facturen kan verwerken in ImageCapture, lees dat in dit artikel.